Alexander Voxlin står inne i lokalerna i Sveg på sitt företag Skyltnord. Han uppmuntrar fler unga i Härjedalen att starta företag. Frihetskänslan är en av anledningarna. I bakgrunden står en av hans anställda.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svegsföretagaren Alexander Woxlin: ”Det är ett ganska hårt jobb tills man har fått upp det på rull”. Hör hur han tycker att det har gått och vad har han lärt sig. Foto: Maria Broberg/SVT

Alexander stannade i Sveg och startade eget företag – nu vill han inspirera fler unga

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Woxlin gick ut Härjedalens gymnasium 2019. Därifrån fick han med sig grundstenarna i ekonomi och planering för att kunna driva eget.

– Vi fick projektera och göra lite egna uppgifter och det har jag tagit med mig i det företag jag driver idag.

Idag driver han två egna företag i Sveg, ett som gör reklamskyltar och ett annat för profilkläder. Han har också en filial i Mora. Även om han hade med sig mycket från gymnasiet, så saknade han utbildning i hur det rent tekniskt skulle gå till att starta företaget.

– Många har en bra affärsidé och produkt, men kanske är lite obekväma i hur man går tillväga med myndigheter och de bitarna. Det tycker jag faktiskt att man ska ta till och utbilda lite grann om i skolan.

Vill föra sin kunskap vidare

Han tror att det är viktigt att unga startar företag i Härjedalen. Därför är han idag med och stöttar eleverna som driver företag genom Ung företagsamhet.

Se videon nedan för att ta del av Alexanders bästa tips för att starta ett företag

Alexander Voxlin sitter på sitt företag Skyltnord i Sveg. Han berättar om vilka tre tips han har till andra unga som funderar på att starta företag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Alexander Voxlin i Sveg berätta om sina tre bästa tips till unga som funderar på att starta företag efter gymnasiet. Foto: Maria Broberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.