En delad bild. Till vänster: Skidåkare som åker i skidtunneln. Till höger: Kommunstyrelseordförande Richard Nilsson (S) och ordförande i det kommunala bolaget MidSweden365, Mats Wilhelmsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det går fortfarande att åka skidor i tunneln, men verksamheter runt om som reception och restaurang är stängda. Foto: Alma A Feldtman/SVT

Ännu ingen köpare till skidtunneln i Gällö

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit många turer kring skidtunneln i Gällö. I våras beslutade Bräcke kommun att försöka sälja tunneln för att få ut den ur det kommunala systemet.

– Det finns ingen köpare just nu som vill utveckla destinationen till det vi tror att den har potential att bli, säger Mats Wilhelmsson, ordförande för det kommunala bolag som driver tunneln.

Skidtunneln har kostat Bräcke kommun stora pengar och det blev inte en lönsam investering som man hoppades på. I våras beslutade kommunen om att sälja tunneln.

Enligt kommunstyrelseordförande finns det intressenter, men ingen direkt köpare än.

Skidtunneln i Gällö

Svårt att hitta rätt typ av köpare

Just nu letar kommunen efter köpare som är villiga att investera och driva skidtunneln som destination – men att hitta just den typen av köpare är svårt.

– Du behöver hitta någon som är villig att investera mellan 30 och 50 miljoner och inte få pengarna tillbaka på väldigt lång tid, säger Mats Wilhelmsson.

Pengar året ut – sedan krävs nytt beslut

Kommunen har avsatt medel som ska räcka för att driva skidtunneln året ut. Om inte försäljningen går i lås väntar nya beslut att fatta om det kommunala bolaget ska få ytterligare driftsbidrag och fortsätta försöka sälja anläggningen, eller om bolaget ska avvecklas och fastigheten säljas som den är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skidtunneln i Gällö

Mer i ämnet