Nästa vecka stängs skidtunneln i Gällö. Det berättar Mats Wilhelmsson, styrelseordförande i ägarbolaget. Foto: Alma Andersson Feldtman/SVT

Skidtunneln i Gällö stängs nästa vecka – ingen köpare har hittats

Uppdaterad
Publicerad

Skidtunneln i Gällö stängs den 30 september. Två dagar senare ska kommunfullmäktige fatta beslut om avveckling av bolaget.

Bolaget som till största delen ägs av Bräcke kommun, har länge gått med förlust. I mars beslutade därför kommunfullmäktige att försöka hitta en köpare. Men någon ny ägare har inte hittats, något som P4 Jämtland var först med att berätta.

– Vi har nåt vägs ände att hitta en köpare. Det har varit svagt intresse och de som vi hoppats på sade nej, säger Mats Wilhelmsson, styrelseordförande i ägarbolaget Mid Sweden 365 AB till SVT Jämtland

Skidtunneln i Gällö

Det har funnits andra intressenter men där saknas de finansiella musklerna menar Mats Wilhelmsson.

– Vi bedömer att det krävs minst 50 miljoner kronor för att göra de investeringar som krävs för att det ska gå med vinst.

Sista dagen som skidtunneln är öppen är den 30 september. Kommunfullmäktige hålls den 2 oktober.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av alla turer – på 60 sekunder. Foto: SVT/Google Earth

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skidtunneln i Gällö

Mer i ämnet