• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Åtalas för jaktdöd

Uppdaterad
Publicerad

Nu åtalas den jägare i 50-årsåldern som i fjol höst sköt ihjäl en jaktkamrat vid jakt i Gäddede. Han åtalas för vållande till annans död.

En jägare i 50-årsåldern sköt mot en älgkalv, men träffade en ung jaktkamrat som avled.

-Jag åtalar honom för vållande till annans död, säger vice chefsåklagare Eva Lena Rimér till TT.

Dödligt vådaskott i Gäddede

Det var i samband med älgjakten förra hösten som dödsskjutningen inträffade i närheten av Gäddede i Jämtland. Jägaren siktade på en älgkalv som befann sig 50 meter från honom. Skottet missade – men träffade en 21-årig jaktkamrat som befann sig 180 meter från skytten.

-Det var fri sikt från det plats där skottet avlossades, jägaren borde ha sett den andra personen om han varit mer uppmärksam. Det var också en illa vald plats att skjuta från eftersom det inte fanns något naturligt kulfång, vilket gjorde att den avlossade kulan kunde gå mycket långt, säger Eva Lena Rimér.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödligt vådaskott i Gäddede

Mer i ämnet