Till skillnad från många andra små bryggerier så har har man i Revsund ganska stora och nybyggda lokaler, som dessutom innehåller restaurang. Möjligheten till gårdsförsäljning skulle göra att man kan utveckla verksamheten ytterligare, tror Tommy Jonasson.
– Kombinationen av mat och dryck är jätteviktig för oss redan idag, så det här passar oss perfekt. Att kunna köpa med sig någon av våra produkter i samband med ett besök ger en extra krydda, men vi kommer inte tälja guld eller bli Systembolaget om någon tror det.
Risk för krångel och regelkrockar
Möjligheten till gårdsförsäljning är ett steg i rätt riktning för en bransch som haft det tufft de senaste åren, tycker Tommy Jonasson. Men han befarar samtidigt att regelverket kan vara lite för krångligt utformat.
– Ja det finns en risk för det, och det är dessutom många olika regelverk som kommer krocka med varandra här. Till exempel kravet att man bara ska få köpa i samband med ett arrangemang, som en provning eller liknande. Ska man verkligen uppmuntra till konsumtion bara för att få handla?
Kommer inte gynna de allra minsta
– Flera av de riktigt små bryggerierna, som kanske i princip bara har en garageport, kan få svårt att genomföra de arrangemang som krävs.
Eftersom det är livsmedel som tillverkas får man till exempel inte ta emot besök hur som helst under pågående produktion.
– Så de allra minsta kommer nog inte gynnas av förslaget, säger Tommy Jonasson.