En man med grått hår i rutigt skjorta står vid ingången till en färgglad husvagn, medan en kvinna i korta shorts och T-shirt kliver in. Till höger sitter en person med lång hår, iklädd en mönstrad tröja, med händerna knäppta framför sig. Omgivningen visar en lantlig miljö med träd i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I nya programserien Norrlandsdrömmar får vi bekanta oss med paret Heijnens från Nederländerna som flyttat till Öravattnet norr om Stugun. Här ser du ett litet klipp ur programserien. Foto: SVT

De drömmer om ett annat liv i Norrland – paret Heijnens flyttade till Ragunda

Publicerad

I Norrlandsdrömmar följer vi fem familjer från olika länder under ett helt år. Dom kommer från alla möjliga delar av världen och är här av helt skilda anledningar. Men en sak har alla familjerna gemensamt: Drömmen om Norrland.

SVT:s serie ”Norrlandsdrömmar” finns nu att se på SVT Play.

En av familjerna som följs under året är Frank och Bertina Heijnens som lämnade Nederländerna för Öravattnet i Ragunda. I klippet ovan ser du ett litet utdrag ur serien.

Programmet sänds i SVT 1 klockan 20:30 i kväll den 10 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.