• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

En skadad efter mordförsöket vid Tegelplan

Uppdaterad
Publicerad

I flera timmar under söndagen barrikaderade sig en man i en lägenhet i Östersund. I lägenheten befann sig även två andra personer. En av dom skadades under händelseförloppet. Hör mer i klippet ovan.

Det var en stor polisiär insats som pågick under större delen av söndagen. Både insatsstyrka, vanlig polis och räddningstjänst var på plats vid Tegelplan. I en lägenhet hade en man barrikaderat sig. Ytterligare två personer befann sig i lägenheten och enligt ögonvittnen på plats kunde de räddas ut genom ett fönster.

– Jag känner i nuläget inte till hur den polisiära operationen gick till. Jag vet bara att polis och räddningstjänst var där, säger kammaråklagare Emil Westllin.

Senare under dagen gav mannen upp och kom självmant ut och kunde gripas. Han är nu misstänkt för försök till mord och grovt olaga hot. Mannen har under förhör under dagen nekat till anklagelserna. Mannens förklaring av vad som hänt stämmer inte överens med målsägandes.

– Jag vill  inte vidare kommentera mannens berättelse, säger Emil Westlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.