• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergvik i Söderhamns kommun, Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i ett radhus. Räddningsledaren uppmanar människor och trafik i området att hålla sig borta. Information om händelsen kan fås på restaurangen vid Bergviks IP. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Fem personer står tillsammans på en grön gräsmatta omgiven av höstfärgade träd och byggnader i bakgrunden. Atmosfären är avslappnad och festlig.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Fjällglöd är en medveten och nykter festival där vi fokuserar på personlig utveckling och hälsa” – hör projektledaren Celestine Stjernswärd berätta mer i klippet ovan. Foto: Eva Danielsson/SVT

Festivalen Fjällglöd är igång i Åre: ”Höstens mystik och visdom kallar”

Uppdaterad
Publicerad

Festival är ju starkt förknippat med sommar och öl – men på festivalen Fjällglöd som pågår i Åre är det höst och nyktert:

– Vi skapar ett tryggt space där alla är nyktra, säger projektledaren Celestine Stjernswärd.

Under tre dagar pågår festivalen Fjällglöd på hembygdsgården i Åre.

– Vi kommer ha olika workshops, till exempel intro till tantra och Conscious Touch. På dagtid är det fokus på workshops och klasser och sen på kvällen så blir det livemusik inne i logen, säger säger Celestine Stjernswärd.

Uppemot 100 personer väntas komma

– Hittills är cirka 80 anmälda, men vi hoppas på att fler kommer hit, säger Celestine.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.