Flygvapenchefen Carl-Johan Edström besökte flygplatsen i Sveg och träffade bland annat flygplatschefen Mathias Wiberg. Foto: Martina Tillgren/Försvarsmakten

Flygvapenchefen Carl-Johan Edström besökte Härjedalen Sveg airport

Publicerad

Flygvapenchefen Carl-Johan Edström besökte i veckan Härjedalen och flygplatsen i Sveg. Besöket är en del i Flygvapnets planering av det framtida försvaret.

Flygvapenchefen och hans medarbetare träffade flygplatschefen, kommunalråden och kommunchefen vid besöket på flygplatsen.

– Vi har förstås egna flygbaser men det finns kommunala flygplatser som också kan spela en viktig roll i vår verksamhet, säger Louise Levin som är kommunikationschef hos flygvapnet.

”Viktigt att vi har en dialog”

Flygplatsen i Sveg används bland annat när försvarets helikopterpiloter tränar mörkerflygning.

– Det är viktigt att vi har en dialog med de som ansvarar för de kommunala flygplatserna och flygvapenchefen var mycket nöjd med besökt i Sveg, säger Louise Levin, flygvapnets kommunikationschef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.