• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

förskola föräldrar i lokalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre förskolor i Östersunds kommun kan komma att avvecklas. Hör vad några föräldrar i Brunflo tycker om det. Foto: Marie Selander, SVT

Föräldrar i Brunflo kritiska till förslag att avveckla förskolor

Uppdaterad
Publicerad

Bland berörda föräldrar höjs nu många upprörda röster. I går kväll var kommunpolitiker till Brunflo för att träffa föräldrar som har barn på Dungens förskola.

– Man ser inte till barnens bästa, säger Helena Edvinsson.

Måndagskvällens möte var enbart för föräldrar. Media fick inte vara med under själva mötet men innan träffade SVT Nyheter Jämtland några föräldrar vars barn går på Dungens förskola. Och de var tydliga med vad de tycker.

I videon ovan kan du höra vad några av föräldrarna anser om förslaget att stänga en förskola i Brunflo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.