En kvinna med långt grått hår tittar bredvid kameran.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maria Boberg, stadsarkitekt på Östersunds kommun, berättar om skolan och förtätningen som ska byggas i Lövstaområdet på Frösön. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Förtätning och skolbygge – stora förändringar väntar Lövsta på Frösön

Publicerad

Lövstaområdet på Frösön står inför stora förändringar. En ny grundskola ska byggas i anslutning till Lövsta IP, en bilverkstad kan ersättas med bostadshus och det finns en vilja att bygga bostäder på tomten där Lövstabadet ligger idag.

Över 500 elever från förskoleklass till sjätteklass kommer att gå på Lövstaskolan som ska byggas på tomten där kommunens tekniska förvaltning har förråd idag. Det byggs även en idrottshall i nära anslutning till både skolan och Lövsta IP.

Vill hålla nere biltrafiken

Ambitionen är att trafiken ska ledas via Lövstavägen genom att skolans och idrottsplatsens parkeringar ska ligga där. Men även längs Fröjavägen väntas trafiken öka, varför trafikhämmande åtgärder planeras att byggas längs vägen.

Smalare väg vid busshållplatser

En sådan åtgärd skulle till exempel kunna vara att vägen görs smalare vid busshållplatser.

– Ingenting kommer att hända med björkallén längs Fröjavägen som vi tror idag, säger Maria Boberg, stadsarkitekt på Östersunds kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.