Foto: SVT/TT

Underskott på många miljoner för Region Jämtland Härjedalen

Uppdaterad
Publicerad

Ekonomin är ett fortsatt problem i Region Jämtland Härjedalen. Enligt det senaste delårsbokslutet står det klart att regionens ekonomiska resultat ligger på minus 36,4 miljoner kronor.

Detta resultat är en försämring från förra året med ungefär 13 miljoner kronor enligt ett pressmeddelande från Region Jämtland Härjedalen.

– De åtgärder som ska förbättra resultatet har ännu inte gett önskad effekt, det kommer att bli stort fokus på det i höst, säger Christer Siwertsson (M) regionråd.

Kostnaderna för regionen har sedan juni ökat något och den ekonomiska prognosen för helåret ligger kvar på minus 170 miljoner kronor.

Sjukfrånvaron i regionen minskar

I regionens delårsbokslut efter augusti framkommer även att den totala sjukfrånvaron inom Region Jämtland Härjedalen fortsätter att sjunka, främst bland kvinnor inom hälso- och sjukvården.

Samtidigt visar delårsbokslut att beroendet av hyrläkare minskar men att antalet hyrsjuksköterskor ökar, dock i en lägre takt än tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.