Adrien Montcoudiol försöker gå på lina varje dag Foto: Danni Lundmark

Han går på lina över fjällen i Duved

Uppdaterad
Publicerad

Tjugo meter upp i luften promenerar Årebon Adrien Montcoudiol. “Det är nästan som att flyga”, säger han.

Vid ravinen i Duved har fransmannen och Årebon Adrien Montcoudiol slagit läger med några vänner för att gå på lina. Med sig har de utrustning som liknar den som behövs vid klättring. Men det här är en annan sport. Den kallas för ”slackline” och när linan är så här högt upp övergår det till ”highline”.

Linan är 55 meter lång och har knutits mellan två träd. Innan Adrien Montcoudiol går ut på den tar han på sig en klättersele och fäster en säkerhetsslinga mellan sig själv och linan, som ska ta emot om han ramlar.

Hur känns det att stå där uppe och balansera?

– Det känns lite läskigt i början, särskilt de första två-tre stegen när man precis klivit upp från sittande och tittar runt och tänker oj, här är det lite högt, säger Adrien Montcoudiol och fortsätter:

– Det finns ju säkring men man ska också våga släppa taget och lita på utrustningen. Men när man väl ramlat en gång, då släpper det och sen är det bara kul.

Slackline är en uppåtgående trend. Adrien Montcoudiol drogs till utmaningen och berättar att en av sakerna han gillar med sporten är att det blir en stark gruppkänsla när de ger sig ut tillsammans och turas om att gå på linan. Det är också ett sätt att hitta lugnet i sig själv eftersom det krävs avslappning och fokus för att hitta balansen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.