Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bröderna Joel och Natnael Hadush passade på att spela fotboll och boxas i samband med att Fritidsbanken besökte Torvalla. Hör mer om detta i klippet ovan. Foto: Sara Leijman/SVT

Här får unga testa på utomhusaktiviteter i Torvalla: ”Jätteroligt”

Publicerad

Fritidsbanken i Östersunds kommun ger sig under sommaren ut på en prova-på turné, en så kallad Pep up-turné. På olika platser dyker det upp lek- och sportutrustning som går att låna och använda på plats.

– Vi tänkte spela fotboll och det lite roligt, säger tioåriga Joel Hadush som tagit sig ut till fotbollsplanen i Torvalla tillsammans med sin lillebror Natnael.

Fritidsbanken tar sig ut

Under nio veckor kommer Fritidsbanken i Östersunds kommun besöka bland annat Torvalla och Badhusparken. Bland annat går det att testa på inlines, kubb, kickbikes och boxning.

– Det rör sig inte så mycket folk inne i city och det finns inte plats för fysisk aktivitet, då tar vi oss ut dit människor är, säger Erik Vesterlund, verksamhetsansvarig vid Fritidsbanken.

Östersund samarbetar med Rädda barnen

Utöver Fritidsbankens Pep up-turné samarbetar kommunen även med Rädda barnen som arrangerar olika aktiviteter för barn och unga i Torvalla, även kallat Summer vibes.

– Barn ska få en samhörighet, lära känna varandra och utvecklas, säger Alissar Rajha, processledare vid Rädda barnen.

Hör Alissar Rajha berätta mer om detta i klippet här nedanför.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rädda Barnen arrangerar Summer vibes Torvalla i samarbete med Östersunds kommun. Foto: Sara Leijman/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.