En delad bild med två sektioner. Den vänstra sektionen Lars Ahlin iklädd rutig skjorta och kavaj.  Den högra sektionen visar en hög med nybakade saffransbullar som är gyllene med ett lätt sockerskikt på toppen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör LRF:s ordförande Lars Ahlin beskriva hur matproduktionen i Jämtlands län kan öka. Foto: Maria Harning/SVT

Hur ska matproduktionen i Jämtlands län öka?

Publicerad

Skulle det bli ordentlig kris så räcker inte maten som produceras i Jämtlands län särskild långt. Det är bara när det gäller mjölk som vi är självförsörjande, men det finns potential producera mer mat. Det menar Lars Ahlin, ordförande i LRF Jämtland.

Efter Rysslands invasion i Ukraina har beredskap blivit en het fråga. Det talas mycket om prepping och att man som privatperson ska ha lager av mat så man klarar sig några dygn.

Men den mat som produceras i Jämtland kommer inte att räcka särskilt länge om det blir ordentlig kris. Det här behöver bli bättre.

Lars Ahlin, ordförande för Lantbrukarnas Riksförbund i Jämtlands län, menar att mer mat kan produceras här.

– Potentialen är stor, och störst här uppe i norr, säger han.

Men flera saker behöver lösas för att det ska bli robust. Hör vad i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.