kommualråd framför tegelbyggand

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunalrådet Lars-Gunnar Nordlander (S) säger att kommunen nu ska arbeta för att hitta ersättningsjobb så man får behålla de som idag jobbar hos Foundever i Sveg. Foto: Bengterik Busk/SVT

Kommunalrådet i Härjedalen bedrövad över beskedet att callcenter i Sveg läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Lars-Gunnar Nordlander (S) i Härjedalen blev bedrövad när han nåddes av beskedet att callcentret Foundever, som är kommunens största privata arbetsgivare, ska läggas ner.

– Vi kommer att göra vad vi kan för att hitta ersättningsjobb. En idé är att försöka få hit en statlig kundtjänst, säger Nordlander.

– Vi har lokalerna och väldigt erfarna medarbetare.

Foundever i Sveg

Härjedalens kommun arbetar aktivt för att öka invånarantalet och få större skatteintäkter.

Nu är det 200 personer som berörs av Foundevers nedläggning, varav hälften jobbar i lokalerna i Sveg och hälften på distans.

Platschef som varit med sedan starten

Kommunen är delägare i den stora kontorsbyggnaden vid Hälsocentralen där det varit callcenter under olika namn sedan 1992.

Först var det Datasvar och senast innan det blev Foundever hette företaget Sykes.

Den regionala platschefen Anki Nordin var med från början.

– Det här känns i mitt härjedalska hjärta, sa hon när hon tillsammans med den lokala platschefen och kommunalrådet träffade SVT och Tidningen Härjedalen i förmiddags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Foundever i Sveg

Mer i ämnet