Man i 35-årsåldern åtalas för fler fall av misshandel och våldtäkt i Bräcke

Uppdaterad
Publicerad

I tre dagar i rad ska mannen hållit en kvinna frihetsberövad i en bostad i Bräcke kommun. Där ska han ha utsatt henne för flera fall av misshandel, våldtäkt och hot om att göra henne illa. Mannen har tidigare dömts för liknande brott.

Det var i början av juni som mannen i tre dagar i rad ska ha slagit en kvinna han haft en relation. Kvinnan ska ha fått motta både slag i ansiktet, huvudet och på olika ställen på kroppen. Under den tredje dagen ska han också använt en yxa som han slagit mot hennes huvud och han ska också tryckt en vasst föremål mot hennes underliv.

Under samma tre dygn ska han ha hotat kvinnan att inte lämna hans bostad. Det ska ha handlat om verbala hot om vad han skulle göra med henne, men även hennes anhöriga, om hon lämnade bostaden.

Dömd sedan tidigare

Mannen har sedan tidigare dömts 11 gånger för olika typer av brott. Bland annat 2020 då han dömdes i tingsrätten för våldtäkt och grov kvinnofridskränkning och fick ett 3,5 årigt fängelsestraff.

Mannen erkänner misshandel men förnekar övriga brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.