• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

en man istter på huk på snöklädd gårdsplan med fjärrkontroll i händerna, bredvid en bebis som sover i babyskydd-stol på fyra rejäla hjul.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Sedan jag blev pappa har det varit en prio att göra saker med barnen. Tidigare körde vi snowracer med bilen med storasyster, men så ville vi kunna ta med lilltjejen också” – så nu kör Martin Högqvist yngsta dottern i sin radiostyrda barnvagn. ”Hon sitter fast ordentligt,” säger han. Foto: Eva Danielsson/SVT

Martin på Frösön byggde radiostyrd barnvagn till sin dotter: ”Stella somnar nästan direkt”

Uppdaterad
Publicerad

Martin Högqvist på Frösön styr lugnt sin 9 månader gamla dotter i den radiostyrda barnvagnen på uppfarten till familjens hus.

– Jag har mekat med bilar under hela min uppväxt, det skruvas mycket, säger Martin.

Han har satt babyskyddet på chassit till sin radiostyrda bil. Idén fick han under föräldraledigheten.

– Sedan jag blev pappa har det varit en prio att göra saker med barnen. Tidigare körde vi snowracer med bilen med storasyster, men så ville vi kunna ta med lilltjejen också, förklarar Martin Högkvist.

Se Stellas ”vrålåk” i videon och hör pappa Martin om säkerhetstänket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.