Mickelbacken har utsetts till ”Årets hemmabacke” i Sverige Foto: SVT

Mickelbacken i Gällö prisad

Uppdaterad
Publicerad

Slalombacken Mickelbacken i Gällö, Bräcke kommun har utsetts till Årets hemmabacke av SLAO.

Mickelbacken ägs av Bräcke kommun, men driften sköts av Gällö SK. Under de senaste åren har det gjorts investeringar i backen som lett till flera stora evenemang.

I vintras anordnades både SM och Fis-tävlingar i skicross.

Priset ”Årets hemmabacke” delas ut av SLAO, Sveriges Skidanläggningars Organisation, till en anläggning där majoriteten av gästerna kommer från närmiljön.

I motiveringen till Mickelbackens pris står:

”Att Mickelbacken hamnat på internationella skicross-kartan var kanske oväntat, men sedan SM hölls här ifjol står landslagen på kö. Idésprutorna i Gällö SK Alpina har visat att de både kan gräva och röja skog, och involvera sin hemmakommun Bräcke i lyckosamt samarbete. Med starka visioner och idogt ideellt arbete levererar Mickelbacken både rörelseglädje och en välkomnande mötesplats för stora och små. Skogstokar, pistglada, skicross-åkare och nybörjare – alla hittar sitt i denna pigga hemmabacke”.

Två barn i skidhjälmar står i en skidbacke.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På vintern är Mickelbacken i Gällö som en ungdomsgård för traktens barn och ungdomar. Hör Nova och hennes mamma Victoria berätta om vad backen betyder. Foto: Maria Harning/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.