Sju personer anhölls misstänkta för mord när en död man hittats i en utbrunnen bil utanför Vemhån i Härjedalen i somras. Utredningen är inte avslutad men misstankarna mot de sju är nu ”så låg att det inte längre är skälig misstanke”, säger åklagaren. Foto: SVT

Utredning av misstänkt mord i Vemhån dröjer – kö hos polisen

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen kring den man som i juni hittades död i en utbränd bil i Vemhån i Härjedalen pågår fortfarande, men kammaråklagare Emil Tiberg säger att misstankegraden mot de sju personer som satt anhållna misstänkta för mord nu är låg.

Det var tidigt på morgonen den 18 juni som räddningstjänsten larmades till en skogsbrand utanför Vemhån. På platsen fanns även en bil som brunnit och i den påträffades en avliden man. Innan dagen var slut hade totalt sju personer anhållits, misstänkta för mord.

De sju misstänkta släpptes ganska snart. 

– Ingen är avskriven i ärendet men misstankegraden är nu så låg att det inte längre är skälig misstanke, säger kammaråklagare Emil Tiberg.

Kö hos NFC

Han säger också att han väntar på ytterligare ett par provsvar från NFC, Nationellt forensiskt centrum, innan han bestämmer hur han ska gå vidare.

– Provsvaren kan dröja ytterligare flera veckor då NFC är hårt belastade och ärenden som inte har någon frihetsberövad har ingen förtur. Den avlidne är identifierad och anhöriga underrättade. 

Kammaråklagare Emil Tiberg säger att misstankarna mot de som tidigare var anhållna misstänkta för mord nu har försvagats. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.