Tre dagar med marknad, hantverk, dans och utställningar och förstås många thailändska besökare. Mellan 2 500 och 3000 besökare kom till området under firandet. Dansgruppen är kvar till helgen och ska sedan dansa i Kungsträdgården i Stockholm.
– Det var besök från ambassaden i Stockholm, från den gemensamma stiftelsen och representanter från ledningen i Thailand, säger Gun-Marie Persson som nu leder arbetet med paviljongen och även Döda fallet.
Det har varit många turer kring ansvaret för driften av paviljongen sen den byggdes som gåva av Thailändska staten. Men efter två år på entreprenad så har nu kommunen tagit tillbaka ansvaret för skötseln av området. Thailändarna, som genom åren bidragit med 20 miljoner kronor, står för restaurering av paviljongen och Ragunda kommun för personal och vardaglig skötsel.
– Det här är den enda paviljongen utomlands som har kungafamiljens märke, säger Gun-Marie Persson. Och Thailändarna vill se en stabil långsiktig lösning när det gäller Ragundas driftansvar. De tycker det är lättare att ha kommunikation med en offentlig aktör.
Det har varit några år med sviktade besökssiffror.
– Men nu ser vi hur det vänder, säger Gun-Marie Persson.
Ragunda fick paviljongen i gåva av Thailändska staten för 19 år sedan som ett minne över kung Chulalongkorns besök i Ragunda. Kungen är oerhört populär i Thailand och ses som den kung som avskaffade slaveriet och såg till att barnen fick gå i skolan.
Kungen Chulalongkorn var i Ragunda för att titta på timmerhantering och sågverk.