Gåsenstugorna i Jämtlandsfjällen som har hyst totalt femtio bäddar har utgjort en viktig knutpunkt för många besökare. Foto: Marie Selander/SVT

Inget gehör på STF:s riksstämma för att riva upp beslut om Gåsens fjällstuga

Uppdaterad
Publicerad

På Svenska turistföreningens riksstämma på söndagen enades stämman om att STF ska hålla fast vid det tidigare beslutet om att stänga Gåsens fjällstuga i Vålådalens naturreservat.

Nedläggningen av Gåsens stugplats har väckt skarp kritik och en grupp medlemmar hade i ett par motioner framfört krav om att avvecklingen av Gåsens stugplats skulle stoppas. Detta genom att söka ny markupplåtelse för Gåsenstugorna.

Men de fick inget gehör på stämman och efter en medlemsomröstning stod det klart att de aktuella motionerna inte bifölls. Beslutet om att avveckla Gåsenstugorna står därmed fast.

Striden om fjällen

Fjällsäkerheten kommer att försämras kraftigt, menar kritikerna. Som en tillfällig lösning har ett säkerhetsrum inrättats på platsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Henrik Hjort

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Striden om fjällen

Mer i ämnet