Linnea Granqvist, står med grå kavaj på en gata i Stockholm i närheten av riksdagshuset.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linnéa Granqvist var nöjd efter mötet med infrastrukturministern – men hoppas att fler tar vid i kampen för nattågen. Foto: SVT

Linnéas namninsamling för att rädda nattågen mellan Göteborg och Jämtland överlämnad till ministern

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Östersundsbon Linnéa Granqvist lämnat över sin namninsamling som vill rädda nattågen mellan Göteborg och norra Sverige, däribland till Åre/Duved. Men det räcker inte med namn menar hon.

I slutet av augusti kom beskedet att SJ lägger ner nattågstrafiken mellan Göteborg och Duved samt mellan Göteborg och Umeå. Motiveringen: trafiken är inte är lönsam. I samband med det startade Linnéa Granqvist en namninsamling för att protestera mot beslutet.

Nu, lite mer än en månad senare, har initiativtagaren till namninsamlingen Linnéa Granqvist fått till ett möte med infrastrukturministern Andreas Carlson (KD) där hon lämnade över namninsamlingen. I skrivande stund har över 78 000 personer skrivit på för att protestera mot nedläggningen.

– Det känns bra att vi fick till det här mötet, men jag tänker att fler aktörer måste driva den här frågan, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nattågen

Mer i ämnet