Trafikverket höjer hastigheten till 90 på delar av E45 i Jämtlands län Foto: SVT

Då ska de nya hastighetsskyltarna sättas upp på E45 i Jämtlands län

Uppdaterad
Publicerad

Den 12 maj ändras hastigheterna från 80 kilometer i timmen till 90 kilometer i timmen på tre vägsträckor längs E45 i Jämtlands län. Många skyltar komma behöva bytas ut.

2020 sänktes hastigheten från 90 kilometer till 80 kilometer, men nu blir det 90 igen. De sträckor som berörs är: 504 Sveg – 84 Älvros, 316 Älden – E14 Brunflo och E14 Östersund – 753 Häggenås.

Förhoppningen är att alla skyltar på de aktuella sträckorna ska bytas under en dag, men på grund av mängden skyltar kan det ta någon extra dag.

Regeringen upphävde beslutet

I början av året hävde regeringen Trafikverkets beslut från 2020, att sänka hastigheter på ett antal sträckor på fyra vägar. Trots det är trafiksäkerhet fortfarande en prioritet och Trafikverket arbetar med en rad olika insatser för att uppnå nollvisionen.

– Vi ska fortsätta det viktiga arbetet för att rädda liv i trafiken och där är hastighetsanpassningarna en viktig åtgärd bland flera. Vi behöver samarbeta mer och hitta nya sätt att jobba med trafiksäkerhet för att nå Nollvisionen, säger Helena Werre i ett pressmedelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.