ÖFK är i ekonomiskt trubbel – igen. Senast på måndag ska en skatteskuld på tre miljoner kronor betalas, men pengar finns ännu inte. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

ÖFK saknar medel till skuld på 3 miljoner – dagen innan förfallodatum

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds FK har en skatteskuld på 3 miljoner kronor som ska vara inbetald senast måndagen den 14 oktober. Men pengarna finns ännu inte. Nu har klubben kallat till presskonferens klockan 19 på måndagskvällen.

SVT Nyheter Jämtland fick vid lunchtid tag i Anders Cederberg, styrelseordförande i Östersunds elitfotboll AB, men han hänvisar till presskonferensen i kväll.

– De timmar som är kvar fram till presskonferensen vill jag lägga på att försöka ro det här i land, säger han till SVT

ÖFK i ekonomisk kris

Så det finns en chans att det löser sig?

–Ja, det finns några halmstrån att dra i, men det är på den nivån, säger Cederberg.

Skatteskuld på 3 miljoner

Fotbollsklubben Östersunds FK har återigen ekonomiska bekymmer. I ett öppet brev som publicerades på klubbens hemsida under söndagskvällen framkommer att det saknas pengar för att kunna betala en skatteskuld.

”Klubben har en skatteskuld på cirka 3 miljoner kronor som förfaller till betalning imorgon den 14 oktober, som i huvudsak är ett uppskov av skatt sedan pandemin. Klubben har i nuläget inte medel att betala denna”, skriver klubben på sin hemsida.

”Arbetar hårt”

Vidare säger ÖFK att föreningens och elitbolagens styrelser de senaste veckorna arbetat hårt för att få in kapital till skulden, men att de inte lyckats gå i mål med detta.

”Klubben har idag informerat spelare, ledare och personal om den aktuella statusen. Klubben vill dock påpeka att vi arbetar hårt på att lösa den ekonomiska situationen vi befinner oss i”, går att läsa på hemsidan.

Om skulden inte betalas in under måndagen riskerar klubben företagsrekonstruktion eller konkurs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i ekonomisk kris

Mer i ämnet