• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

ÖIK:S lagkapten Kalle Johansson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
ÖIKs back och lagkapten, Kalle Johansson, ser fram mot premiärmatchen av Hockeyallsvenskan. Och att den spelas på hemmaplan. Foto: Björn B Schäfer/SVT

ÖIK taggar för premiären i hockeyallsvenskan – lagkaptenen: ”Superkul att få dra igång”

Publicerad

På fredag smäller det för Östersunds IK efter en intensiv försäsong när de möter Mora IK i seriepremiären på hemmaplan. Känslan beskrivs som spännande och förväntansfull med flera nya spelare, ny tränare och ett nytt spelsystem.

– Det är mycket nytt som man är förväntansfull att se nu inför den här säsongen, säger ÖIK:s sportchef Per Tagesson.

Vad är er målsättning inför kommande säsong?

– Vi kanske inte har någon tydlig målsättning. Det är vårt tredje år i allsvenskan och vi befinner oss i en etableringsfas i den här ligan. Så för oss handlar det om att försöka ta ett steg bättre varje säsong. Och att absolut inte hamna i negativt kval, som i våras.

Ny tränare för säsongen

Ett av de senaste tillskotten i laget är huvudtränaren Mikael Holmqvist och hans uppfattning om laget är positiv.

– Det är ett gäng som vill bli bättre och jobbar stenhårt för att bli det, säger Mikael Holmqvist.

Hoppas på vinst på hemmaplan

Det har funnits en del utmaningar både när det gäller skador och sjukdomar inom laget. Men det finns en tydlig strategi för att ta hem segern på fredag,

– Att släppa in så lite mål som möjligt och göra fler mål än Mora, säger Kalle Johansson, lagkapten för Östersunds IK, med ett leende.

Se mer från onsdagens träning med ÖIK i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.