OS-utredning presenteras

Publicerad

I dag klockan 16:00 presenteras utredningen kring ett framtida vinter-OS i Stockholm/Åre. Huruvida Östersund kommer att finnas med på ett hörn är oklart.

Det var i somras som före detta centerpolitikern Jöran Hägglund fick i uppdrag att utreda förutsättningarna för ett vinter-OS, med bas i Stockholm, men med en del alpint i Åre.

I juni kallade SOK, Svenska Handikappidrottsförbundet/Sveriges paralympiska kommitté och Riksidrottsförbundet samtliga RF-förbund till ett möte där idén om ett Stockholms-OS presenterades. Idén fick ett stort stöd av idrotten.

OS-frågan

Jöran Hägglunds uppdrag har varit att se om det går att arrangera spel på ett kostnadseffektivt sätt och vilka fördelar det finns för övriga samhället.

Han ska också ge förslag på hur spelen skulle kunna genomföras, med vilka idrotter var och vad behovet av arbetskraft kan bli. Även infrastruktur och säkerhetsfrågorna har han tittat på.

För några veckor sedan presenterades en rapport som Östersunds kommun, Länsstyrelsen och Svenska Skidskytteförbundet gjort, där man beskrev fördelarna med att låta skidskyttet förläggas i Östersund. SOK har tidigare sagt att Östersund inte finns med i planerna eftersom man vill koncentrera så mycket som möjligt av spelen till Stockholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS-frågan

Mer i ämnet