• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Delad bild. Till vänster kommundirektör Anders Wennerberg. Till höger en informationsskylt som annonserar byggandet av Lövsta skola. Skylten förklarar att bygget planeras att påbörjas 2024 med en slutförande tidpunkt sommaren 2025. På skylten finns också en översiktsbild av området där skolan ska byggas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Egentligen skulle arbetet med en ny skola på Lövsta ha påbörjats, men nu ses alla skolplaner i Östersund över. I klippet berättar kommundirektören Anders Wennerberg varför. Foto: Maria Harning/SVT

Östersunds kommun ser över skolplaner igen

Publicerad

Nya prognoser med betydligt minskade barnkullar i Östersunds kommun gör att besluten kring skolstrukturen ses över. I mars ska översynen vara klar.

Östersunds kommun har de senaste fem åren satsat stora pengar på nya skolor och förändrad skolstruktur. Det finns planer för ytterligare förändringar framöver. Så sent som i mars beslutades om en ny skola på Frösön.
Men nu ser man över när och vad som ska göras. Det ser nämligen ut som att barnantalet minskar rejält framöver.

– Vi kommer att minska med ungefär 12 procent med noll till femåringar fram till 2033, säger Anders Wennerberg, kommundirektör i Östersunds kommun till SVT Jämtland.

Prognoserna pekar på kraftigt minskade barnkullar i Östersunds kommun. Foto: SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.