En musiker spelar keyboard på scenen medan en annan musiker står bredvid med en gitarr. Stämningen är energisk med färgglad belysning i bakgrunden och en publik som lyssnar på uppträdandet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På lördagseftermiddagen mixades bandkonstellationerna på Östersunds bluesfestival när det var jam i Storsjöteaterns foajé. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Oväntade konstellationer i bluesjam på Storsjöteatern

Publicerad

På lördagseftermiddagen fylldes Storsjöteaterns foajé när Östersunds bluesfestival bjöd in till bluesjam. Banden som skulle spela senare på kvällen mixade sina medlemmar och spelade fritt, utan att ha repat innan. En tradition som festivalarrangören haft länge.

– Det händer spännande saker, det är musiker som aldrig har träffat varandra och bara börjar spela så det är jättekul att se, säger Patrik Urbansson, festivalgeneral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.