En kvinna i en mörk tröja står till vänster, med en suddig ansiktsbild, och till höger syns en modern svart husdesign omgiven av grönska och träd under en mulen himmel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunen ska hyra lokalerna på Åkervägen 1 i Funäsdalen i väntan på ett politiskt godkännande för att genomföra köpet. Lokalerna kommunen hyr kommer däremot inte att användas. Foto: Alberto Lozano/SVT

Lokalen i Funäsdalen står tom när kommunen hyr: ”Värt det”

Publicerad

I väntan på ett politiskt godkännande som kan möjliggöra köpet av fastigheten på Åkervägen i Funäsdalen ska Härjedalens kommun hyra den. Lokalerna ska däremot inte användas.

– Vi hyr fastigheten för att säkerställa att vi kan köpa den, säger samhällsutvecklingschefen Elise Ryder Wikén.

Förhoppning: Säkra köpet genom hyreskontraktet

Kommunen vill alltså säkerställa köpet av fastigheten genom att hyra lokalerna som i dag finns tillgängliga – men SVT har tagit del av hyresavtalet där ingen företrädesklausul förekommer.

– Skulle det dyka upp någon intressent som bjuder högre så finns ju möjligheten teoretiskt, bekräftar nuvarande husägaren Rune Wallgren i ett SMS.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.