Petter Alexis Askergren

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För första gången ställer Petter Alexis Askergren ut sin konst i Jämtland. Nu i Ahlbergshallen. Se hans målningar i klippet ovan. Foto: Dzintra Dumbre/SVT

Petter ställer ut sin konst i Östersund: ”Jag målar lika mycket som jag håller på med musik”

Uppdaterad
Publicerad

Petter spenderar en stor del av sin tid i både Stockholm och Jämtland. Många av motiven som han nu ställer ut i Ahlbergshallen i Östersund skildrar dessa platser.

Det är en något nervös Petter Alexis Askergren som möter upp SVT Nyheter Jämtland. Det är nämligen första gången som artisten och konstnären ställer ut i Jämtland. Nu på Ahlbergshallen.

– Det var hårt urval här, jag hade extremt mycket grejer med mig, säger han.

Inspiration från båda platserna

Flera av målningarna föreställer ett grått och hårt Stockholm medan pastellfärgerna som skildrar Jämtland är hämtade från hösten.

– Jag är en stor del av mitt liv här och Jämtland är fantastiskt på det sättet med naturen och färgerna. Kontrasterna till att vara uppväxt i en storstad, säger Petter Alexis Askergren.

”Svårt för mig att blunda”

Men det är inte bara från Sverige som han hämtar sin inspiration ifrån.

– Det har varit väldigt svårt för mig att blunda för det som har pågått i Gaza. Så det är tre verk jag hoppas sälja för det ska gå hundra procent till Gaza.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.