Fyra skådespelare utklädda till pirater står och gör simtag med armarna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skådespelarna i Teater Barda fick barnen att skratta med sin nya föreställning. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Premiär för turnerande piratpjäs

Publicerad

Idag har teatergruppen Teater Barda premiär för föreställningen Tisdagspiraterna. Pjäsen är gjord för förskolebarn och ska turnera runt i hela länet.

En grupp förväntansfulla förskolebarn såg genrepet av pjäsen Tisdagspiraterna, en teateruppsättning med inslag av dans och musik. Föreställning bygger på en bok med samma namn skriven av östersundsförfattaren Daniel Edfeldt.

– Den handlar om Vera som ska ta med en sak till förskolan. Hon väljer att ta med sina pirater och då händer massa saker. De är lite busiga de här piraterna, säger Camilla Edfalk, regissör och koreograf.

För Bianca Halvarsson Wedin som spelar huvudrollen Vera var det nytt att spela för små barn. Hon tycker det är kul och spännande att spela för en annan grupp än vad hon brukar göra.

– Barn har ett annat sätt att tänka, så man måste tänka extra på hur man ska nå ut till dem, säger hon.

Teater Barda

Scenkonstgruppen Teater Barda är ett samarbete mellan Östersunds kommun och Estrad Norr, som är en del av Region Jämtland Härjedalens kulturverksamhet.

Gruppen består av personer med olika funktionsvariationer och den har varit verksam sedan 2007.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.