Höstens antagningar till Mittuniversitetet ökade med nio procent jämfört med hösten i fjol. Det är främst distansstudierna som ökat som mest. Foto: Privat/Maria Harning

Rekord igen – 17 000 antagna till Mittuniversitetet

Publicerad

Allt fler väljer Mittuniversitetet för sina studier och hösten 2024 blir ett nytt antagningsrekord för institutionen.

Till hösten har 1 900 studenter blivit antagna till campus Östersund.

– Vi ökade ifjol och vi ökar även i år, vilket gläder oss. Utbildning och kompetensutveckling är nödvändigt för att bygga ett framtida, hållbart samhälle, inte minst i vår del av Sverige, säger Marie Häggström i ett pressmeddelande från universitetet.

Höstens antagningar till Mittuniversitetet ökade med nio procent jämfört med hösten i fjol.

Totalt i landet har drygt 324 000 personer antagits till högskoleutbildning i höst – en ökning med över 19 000 personer eller drygt sex procent jämfört med hösten 2023.

Flest antagna till distansutbildningar

I första urvalet är drygt 2 400 antagna till Campus Sundsvall och närmare 1 900 av de antagna är knutna till Campus Östersund. Resterande antagningar är till distansutbildningarna.

Likt andra universitet i landet, ser Mittuniversitetet störst ökning bland distansutbildningarna.

Sökande har fram till den 19 juli på sig att tacka ja till sin studieplats. Nästa urval sker den 25 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.