Översiktsbild på Funäsdalen Foto: SVT

Bygget av reningsverket i Funäsdalen står stilla

Uppdaterad
Publicerad

Bygget av reningsverket står stilla i väntan på att en geoteknisk undersökning ska göras då det upptäckts sättningar i stommen.

Det var Tidningen Härjedalen först att rapportera om.

Bygget som pågått sedan maj förra året kommer tas upp igen när den geotekniska undersökningen är klar.

– Det gjordes en undersökning innan bygget började men nu har vi valt att göra en till så vi inte stöter på framtida problem, säger Peter Gustafsson, platschef för YIT, entreprenör för bygget till SVT.

Olika kringjobb görs i väntan

Det är bygget av själva reningsverkets stålstomme som nu står stilla, eftersom sättningar alltså upptäcks. Men ett visst arbete nära det tänkta reningsverket fortgår.

– Vi håller bland annat på att bygga en infartsväg och fundament till grindar, Det var arbeten vi ändå skulle göra så då passar vi på att göra dem nu, vi utnyttjar situationen istället för att bli stående.

Den geotekniska utredningen ska däremot inte vara något som påverkar tidsplanen för när reningsverket ska vara färdigt.

– Jag gissar på att vi får svar på undersökningen om två-tre veckor. Eller ja det är förhoppningen, så tron än så länge är att vi kommer hålla vår ursprungliga tidsplan. Det blir ju så klart en liten tidsförskjutning men i dagsläget ser jag inga större förseningar, säger Peter Gustafsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.