Foto: SVT

Övervakningskameror sätts upp på Yran

Uppdaterad
Publicerad

Inför årets upplaga av Storsjöyran har arrangörerna skärpt säkerheten. Bland annat kommer festivalområdet kameraövervakas.

Om drygt en månad är det dags för Storsjöyran, en festival som lockar tiotusentals besökare.  En viktig punkt för arrangörerna att jobba med är säkerheten kring festivalen:

– Vi kommer att ha en skärpt visitering vid våra insläpp, öka bemanningen och ha mycket personal inom festivalområdet och vi kommer dessutom ha kameraövervakning. Det här är ett test i polisens regi, säger Stefan Kauppi, producent Storsjöyran.

Dubblar bemanningen

Arrangörerna har också dubblerat antalet personer som jobbar med säkerheten. Från ungefär 100 till 200 stycken. Det kommer vara flera poliser och ordningsvakter. Många frivilliga organisationer har också knutits upp, som nattvandrare och röda korset.

– Vi vill att festivalen ska vara ett tryggt ställe att vara på så vi gör inför varje år riskanalyser tillsammans med polisen, säger Stefan Kauppi, producent Storsjöyran.

”Behöver skärpa upp säkerheten”

I år har tittat extra mycket på vapenbrott, attentatsrisk och sexualbrott.

– Det är aktuella områden där vi ser att behöver skärpa upp säkerheten, säger Stefan Kauppi, producent Storsjöyran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.