En man, Emil Tiberg, åklagare står med skjorta och kavaj utanför åklagarkammaren i Östersund.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emil Tiberg, åklagare, berättar varför man släppt de sju personer misstänkta. Foto: SVT

Sju mordmisstänkta i Härjedalsfallet frisläppta

Uppdaterad
Publicerad

De sju män som suttit skäligen misstänkta för mord alternativt medhjälp till mord nära Vemhån i Härjedalens kommun har släppts, men är fortsatt misstänkta för samma rubriceringar.

Under tisdagskvällen släpptes fyra av de män som är misstänkta för mord, alternativt medhjälp till mord på en ännu oidentifierad person i Härjedalen. Idag strax innan lunch släpptes de resterande tre i och med att häktningsfristen gick ut, berättar Emil Tiberg, åklagare, som leder utredningen.

Sex av de sju är män mellan 20 och 25 år gamla och är utländska medborgare. Den sjätte personen är en man i 50-årsåldern, även han utländsk medborgare.

Nu fortskrider utredningen med bland annat analys av elektronik och den utbrunna bil som en person hittas avliden i. Offrets identitet är fortfarande inte fastställd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.