• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Delad bild. Till vänster en kille som utför ett trick på skateboard. Till höger en bild på en glad kille med mörkt lockigt hår och mörkblå jacka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från lördagens Skate Jam och hör vad Pontus Gavelin från Östersunds Brädklubb tycker om Östersund som skejtarstad i videon. Foto: Fredrik Lundmark

Skate Jam i Östersund lockade folk från hela länet

Uppdaterad
Publicerad

Som en sorts markering att vintern närmar sig och att inomhussäsongen nu drar igång, så arrangerade Östersunds Brädklubb under lördagen ”Mid-Höst Skate Jam” i sina lokaler på Bangårdsgatan.

– Det är en lite friare tävlingsform. I vissa moment åker till exempel alla samtidigt under 10 minuter och domarna bedömer vem som gjorde bäst trick.

Arrangemanget var välbesökt och lockade deltagare i alla åldrar. Och inte bara från Östersund, utan även från till exempel Åre, Funäsdalen och Strömsund.

Pontus Gavelin, ordförande i Östersunds Brädklubb, menar att intresset för skateboard är stort och växande just nu.

– I och med att det blivit en OS-sport så syns det väl mer nu. I Malmö till exempel växer det så det knakar och där har man också ett skategymnasium. Vi har närmare 500 medlemmar i Östersund, men innan pandemin var vi nästan 900.

Vill växa och locka fler tjejer

– Historiskt är det väl främst killar som hållit på med den här typen av sporter. Vi hoppas kunna locka ännu fler, både yngre och tjejer. Vi har redan ett initiativ som heter Cherry Bombers, för just tjejer och ickebinära, som vuxit väldigt mycket, säger Pontus Gavelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.