• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Billd delad i två. Ungdomen Bruno Basilius är till vänster med hockeyhjälm på huvudet som har galler framför ansiktet. Han står i rinken likt Linus Sonidsson som har liknande hjälm, som är till höger i bild. Hjälmarna har även hakskydd. Bruno har en grön hocketröja och Linus har en gul. Bakgrunden är ishallen där det syns läktare och andra ungdomar på isen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ungdomar gör sig redo för ny hockeysäsong på sommarcamp med Östersunds IK. Bruno Basilus och Linus Sonidsson är två av 200 deltagare. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Hockeyläger för ungdomar med Östersunds IK har återhämtat sig

Publicerad

Nu har ungdomarna hittat tillbaka till sommarhockeycamp med ÖIK. Enligt klubbchefen Kjell-Åke Andersson är deltagarantalet äntligen samma som innan pandemin. 

Runt 200 ungdomar har anmälts till i årets sommarhockeycamp med ÖIK, som pågått hela veckan. Liknande antal såg man senast innan pandemin.  

– Det är massor med duktiga ungdomar här, det viktigaste är att de får ha roligt och hitta glädjen i hockeyn, säger Kjell-Åke Andersson.

Många reser långväga

Östersunds IK har drivit sommarhockeycamp i över 20 år. Lägret är som en smygstart på säsongen, inte bara för klubbens egna medlemmar, utan alla ungdomar som spelar hockey.

– Vi har många norrmän som kommer hit och övriga är många som har släkt och vänner här. Föräldrarna har semester och barnen passar på och spelar ishockey.  

Hör barnen berätta i videon om hur det är att gå på hockeyläger mitt i sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.