• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergvik i Söderhamns kommun, Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i ett radhus. Räddningsledaren uppmanar människor och trafik i området att hålla sig borta. Information om händelsen kan fås på restaurangen vid Bergviks IP. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Linus Flodin vd på Woolpower och en bild på Woolpowers fabriks fasad efter branden som härjade 17 juli 2023.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vd Linus Flodin om skadorna efter branden. Och att det trots allt kunnat gå ännu värre om fabriken varit i full produktion. Foto: Dzintra Dumbre/SVT

Stort reparationsarbete väntar Woolpower efter branden: ”Vi har inget väderskydd”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter branden som härjade i Woolpowers fabrikstak konstaterar vd Linus Flodin att ett stort arbete med skademinimering ligger framför företaget. Branden förstörde taket, något som måste åtgärdas då mer regn väntas framöver.

Det var trots allt ganska bra tajming för en brand, om det nu prompt måste brinna, konstaterar vd Linus Flodin krasst. Nu under sommaren har fabriken gått ner på en reducerad produktion vilket gör att produktionsbortfallet på grund av branden inte blir lika stort som om det hade brunnit under vår eller höst.

Däremot väntar nu ett tufft arbete med skademinimering. Om drygt två veckor ska man vara tillbaka i full produktion, tills dess hoppas man ha åtgärdat de skador som uppstått.

Brand i Woolpower

– Det är inte ett hål i taket, men vi har inget väderskydd som vi vill ha och det kommer att regna framåt, säger Linus Flodin.

Se bilder från fabriken dagen efter branden i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand i Woolpower

Mer i ämnet