Thomas Bäcklund på sin sargade fastighet i Åre efter stormen Hans.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thomas Bäcklund bor bara meter från Susabäcken och var på semester när stormen Hans drog fram genom Åre. I veckan har han fått hjälp med att bärga sina bilar som fastnade när vattnet spolade bort marken de stod på. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Thomas bilar fick bärgas från hans raserade tomt i Åre: ”Var det här en dröm?”

Uppdaterad
Publicerad

Marken under Thomas Bäcklunds två bilar spolades bort under stormen Hans framfart i Åre. Så pass att bilarna behövde bärgas från tomten. Även garaget skadades av vattenmassorna. Drygt en vecka senare pågår fortfarande saneringen och Thomas hoppas att det ska vara klart till vintern.

Thomas Bäcklund var på husbilssemester långt nere i södra Sverige när han fick reda på att Susabäcken svämmat över och banat ny väg runt hans hus och över gården. Han tvärvände och körde hem.

– Vi blev jätteglada när vi kom hem och upptäckte att det i princip inte fanns några skador på huset. Men efter två dagar öppnade jag garaget och då var jag inte lika glad längre, säger Thomas Bäcklund.

Översvämningen i Åre

Där stod bland annat robotgräsklipparen och den nya elcykeln under en meter vatten.

– Man fattar det inte, varje morgon man vaknar så undrar man om det var en dröm, säger Thomas Bäcklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningen i Åre

Mer i ämnet