Kommunfullmäktige i Östersund, föräldrar och barn deltog vid Allmänhetens frågestund för att lyfta frågan om Körfältsskolans framtid. Foto: Maria Harning, SVT

Trots protesterna – beslut taget om Körfältsskolan

Publicerad

Beslutet om att flytta särskolan till Körfältsskolan och skolans nuvarande elever till andra skolor ändrades inte under kommunfullmäktiges sammanträde i Östersund.

Igår lämnades namnlistor över till kommunledningen och idag ställde både föräldrar och barn vid Körfältsskolan frågor till politikerna under allmänhetens frågestund vid fullmäktigesammanträdet. Lämpligheten och lagligheten i beslutet i frågasattes.

Men den politiska majoriteten i Östersund beslutade ändå att omstruktureringen ska genomföras. Innan beslutet blev det en lång hetsig debatt. Socialdemokraterna ifrågasatte beslutet på flera plan och majoriteten försvarade förslaget.

Oppositionen deltog inte i beslutet

Det fanns inget annat förslag än kommunstyrelsens att ta ställning till. Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet valde att inte delta i beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.