Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Patienter kan komma att påverkas av Vårdförbundets blockad, men det är inte vårdpersonalens ansvar, menar Olle Westman från Glissjöberg (mitten på bilden). Hör vad han och andra i Sveg tycker om blockaden i klippet. Foto: Julia Örtegren/ SVT

Stor förståelse i Sveg för Vårdförbundets blockad

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen inledde Vårdförbundet en blockad mot mer- och övertid samt nyanställningar. Och på gatorna i Sveg har folk förståelse för beslutet.

– Jag tycker att det är bra att de går ut och sätter ner foten, säger Malin Nylander.

Omkring 63 000 av Vårdförbundets medlemmar i hela Sverige berörs av blockaden. Detta efter att Vårdförbundet och arbetsgivarna i SKR och Sobona inte nått en överenskommelse.

Bland de varslade yrkesgrupperna ingår bland annat sjuksköterskor, barnmorskor, röntgensjuksköterskor och biomedicinska analytiker.

Så vad tycker folk egentligen om att Vårdförbundet genomför en blockad? Vi gick ut på gatan i Sveg för att ta reda på det.

Hör mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.