Eva von Hofsten, projektledare för upplevelserummet Närmare, står inne i rummet och håller i ett av konstverken som är byggd på bland annat delar från en cykel och föreställer en varelse.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Eva von Hofsten, projektledare för ”Närmare”, varför den här typen av projekt behövs. Foto: Lukas Johansson/SVT

Upplevelserum för personer med funktionsnedsättningar på tillfälligt besök i Östersund – kultur för målgruppen saknas

Publicerad

Ett upplevelserum för alla sinnen. Så beskriver Eva von Hofsten utställningen ”Närmare” som särskilt riktar sig till personer med komplexa funktionsnedsättningar.

– Det saknas konstnärliga och kulturella upplevelser för målgruppen, säger hon.

Upplevelserummet ”Närmare” är under två månader ute på turné i olika städer i landet, från Uppsala i söder upp till Luleå. Under tre dagar stannar turnén i Östersund där särskilda skolor får chans att titta in i rummet där man får känna med alla sinnen.

Utställningen är en del av konst- och kulturprojektet Scen:se som är initierat av Folkteatern Gävleborg. Syftet är att skapa möjligheter för barn och unga med svåra intellektuella funktionsnedsättningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.