Martin Ohlson projektledare Världscupen Östersund

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi har beslutat att det är väskförbud som gäller och det har vi gjort efter en kontinuerlig dialog med med polisen, säger Martin Ohlson projektledare Världscupen Östersund . Foto: Björn B Schäfer

Väskförbud för publik på skidskyttetävlingarna i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Efter att terrorhotnivån höjts i Sverige kan polisen besluta att inga väskor får tas med in på arrangemang. Ett sådant förbud kommer det att bli på världscuptävlingarna i skidskytte under den kommande veckan.

Polisen meddelar att det kommer att råda väskförbud eller snarare att ett villkor för arrangemanget är förbud för besökare att ta in väskor på skidskyttestadion. Under tisdagen hade polisen och tävlingsarrangörerna ett möte med fokus på säkerhet och det var efter det mötet som beskedet om väskförbud kom.

– Man får klä på sig ordentligt och ta en jacka under armen, om man känner att man behöver extra. Och väskan, den får man lämna i bilen eller eller hemma, säger Martin Ohlson projektledare Världscupen Östersund .

Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska samt för personer med barn som har behov av skötväska. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.