En delad bild som visar två sektioner. Den vänstra sektionen visar Husqvarnas kontorsbyggnad med företagets logotyp synlig på solig himmel, omgiven av träd och andra byggnader. Den högra sektionen visar en person vid ett möte, ospecifik miljö i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur Pavel Hajman, vd Husqvarna Group, ser på att de tvingas skära ner 400 tjänster. Foto: Pressbild/SVT

400 får gå från Husqvarnakoncernen

Uppdaterad
Publicerad

När Husqvarna Group under onsdagen presenterade sin delårsrapport står det klart att 400 tjänster inom koncernen ska bort. Exakt hur många av dem som finns i Huskvarna är ännu oklart.

Husqvarna Group har 13 800 anställda över hela världen. På grund av de tuffare ekonomiska tiderna kommer koncernen att plocka bort 400 tjänster.

– Inflationen har påverkat, räntorna har varit höga och konsumenternas möjlighet att handla har varit begränsad. Då måste vi anpassa vår kostnadskostym, säger Henrik Sjöström, kommunikationschef Husqvarna Group.

200 tjänster i Sverige

Av de 400 tjänsterna som ska bort finns 200 i Sverige. Nedskärningen kommer främst att påverka de tre största orterna Stockholm, Jonsered och Huskvarna.

– Vi återkommer med detaljerna kring exakt hur många tjänster som försvinner på respektive ort, säger Henrik Sjöström.

Det är tjänstemän som drabbas när tjänster plockas bort. På sikt blir den årliga besparingen av nedskärningarna 500 miljoner kronor per år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.