• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

I juli förra året larmas polisen till Nynäshamns kommun där en 14-årig pojke hade hittats död. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Åklagaren söker filmmaterial på mordet på 14-åring från Nässjö

Publicerad

I slutet på förra sommaren hittades två 14-åriga pojkar mördade i två olika skogsområden i Stockholmsområdet. Den ena mördade pojken kommer från Nässjö och nu söker åklagaren filmmaterial från dådet.

Ett flertal personer är frihetsberövade misstänkta för inblandning i pojkarnas försvinnande.

– I utredningen har uppgifter framkommit som tyder på att det finns filmmaterial från båda morden och att filmer har skickats mellan olika konton i sociala medier. Vi är väldigt intresserade av att få ta del av filmerna. Det går att skicka in material anonymt till polisen, säger senior åklagare Hanna Cardell som är förundersökningsledare.

Det var i slutet av juli i förra året som två 14-åriga pojkar försvann från ett HVB-hem i Nyköping, där den ena kommer från Nässjö. Efter några veckor hittades båda pojkarna mördade i två skogsområden i Stockholm.

Beslut i åtalsfrågan väntas senare i höst.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I mitten av augusti hittas Layth, 14, mördad i ett grönområde i Upplands-Bro. Tidigare har en annan pojke, Mohamed, hittats död utanför Nynäshamn. Det här vet vi om morden. Foto: SVT/Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.