Misstankarna om att brott ligger bakom personens avlidande har stärkts. Foto: SVT/Emma Johansson

Åklagarens besked om döda mannen: Skador tyder på brott

Uppdaterad
Publicerad

Misstankarna om att mannen som hittades död på Österängen för drygt en vecka sedan har blivit utsatt för ett brott har stärkts, enligt åklagare Maria Lundberg.

– Det finns skador som misstänks vara orsakade av en annan person, säger hon.

Det var på förmiddagen den 14 januari som en man i 45-årsåldern hittades död i ett skogsområde på Österängen i Jönköping, efter att en person i allmänheten slagit larm om att en livlös person låg på marken.

Polisen inledde en förundersökning om mord och efter ett preliminärt besked från rättsläkaren har misstankarna om ett brott stärkts, vilket P4 Jönköping tidigare rapporterat.

Man hittad död på Österängen i Jönköping

– Vi har ett preliminärt besked från rättsläkaren som stärker misstanken om att det är ett brott och det gäller skador på kroppen, säger Maria Lundberg till SVT Nyheter Jönköping.

Vad handlar det om för skador?

– Det är inget jag kan gå in närmare på.

Ingen är misstänkt i ärendet.

SVT Nyheter Jönköpings reporter rapporterade från platsen när mannen hittades – se mer i videoklippet:

Två av polisens tekniker jobbar i en skogsdunge.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den döde mannen har identifierats. I klippet ser du bilder från polisens arbete på Österängen i Jönköping. Foto: Ellinor Rostedt/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man hittad död på Österängen i Jönköping

Mer i ämnet