Chris Abbot HV71s general manager kommer att lämna HV71 nästa vår. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Chris Abbott lämnar HV71 nästa år för NHL

Uppdaterad
Publicerad

General managern Chris Abbott kommer att lämna HV71 under våren 2025 för NHL.

Chris Abbott, som anlände till HV71 i våras som ny general manager med ansvar för hela elitverksamheten, kommer att lämna klubben i vår. Abbott har skrivit kontrakt med NHL-klubben Carolina Hurricanes och blir en del av deras ledning.

– Jag känner otroligt mycket för HV71 och därför har det varit ett svårt beslut för mig. Samtidigt är det en stor chans att få en ledande roll i en NHL-klubb och den chansen ville jag inte missa. Jag kommer lägga all min energi de här sista månaderna på att HV71 ska vara på en bättre plats än när jag kom hit, säger Chris Abbott i ett pressmeddelande från HV71.

Påbörjar rekryteringsarbetet

Rekryteringsarbetet för att hitta en ersättare har påbörjats, och klubbens förhoppning är att ha en ny general manager på plats innan Chris Abbott slutar.

– Det är naturligtvis tråkigt för oss, men gläds samtidigt med Chris över att ha fått denna möjlighet, säger Anna-Lena Isaksson, ordförande i HV71.

SVT mötte Chris Abbott då han kom till HV71 i våras, se intervjun som gjordes då.

En man som står och ler

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I HV71 kommer Chris Abbott att ansvara för hela elitverksamheten i klubben vilket innefattar herrlag, damlag och juniorlag. Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.