Hugo Alnefelt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
HV71:s målvakt Hugo Alnefelt åkte på en otäck skada i förlängningen. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Lugnade besked kring HV71:s målvakt Hugo Alnefelt

Publicerad

Hugo Alnefelt åkte på en otäck smäll i förlängningen mot Rögle. Skånelaget vann med 4-3. Nu kommer lugnande besked kring HV71:s succémålvakt.

”Han mår bra efter smällen han fick i lördags och kommer träna med laget i veckan”, uppger HV:s läkare Jonas Kalman till egna hemsida.

Ytterligare sex spelare finns på rehablistan. I faktarutan nedan ser du deras status.

Status för de skadade spelarna

Oliwer Kaski

Fortsätter sin rehabilitering för den överkroppsskada han ådrog sig i premiären mot Växjö. Oliwer Kaski har påbörjat isträning och han bedöms kunna träna med laget om 1-2 veckor och vara tillbaka i spel om 2-3 veckor.

William Ignberg Nilsson

Rehabiliterar enligt plan efter sin fotskada och prognosen ligger fortfarande på spel någon gång efter jul.

Oscar Fisker Moelgaard

Också för Oscar Fisker Moelgaard går rehabilitering som lagläkaren har räknat med. Kalman bedömer att Oscar Fisker Moelgaard är redo för spel igen om cirka en månad.

Joona Luoto

Har haft en ögonproblematik under en tid och fortsätter sin rehab. Joona Luoto kan troligen återgå i lagträning inom en snar framtid.

Oskar Stål Lyrenäs

Återgår i full träning denna vecka.

Herman Hansson

Skadade sin handled i slutet av september och opererades strax efter. Jonas Kalmans bedömning är fortfarande att han har 2,5 månad kvar på sin rehabilitering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.