”Cyberattacken påverkade vårt arbete eftersom vi stängde ner all kommunikation med omvärlden för att förhindra vidare skada”, säger Sylvia Sundell, regionchef på Postnord TPL. Foto: TT/ Satu Knape

Postnord i Jönköping i normalläge efter cyberattack

Uppdaterad
Publicerad

Förra onsdagen upptäckte Postnord att de hade blivit utsatta för en cyberattack, vilket har påverkat dem sedan dess. Attacken riktades mot ett av TPL:s datacenter, ett dotterbolag till Postnord. Två av företagets lager i Jönköping drabbades.

– Cyberattacken påverkade vårt arbete eftersom vi stängde ner all kommunikation med omvärlden för att förhindra vidare skada, säger Sylvia Sundell, regionchef på Postnord TPL.

Attacken resulterade i att it-miljön vid två stora lager på Torsviks industriområde i Jönköping stängdes ner helt. Även verksamheten i Ljungby drabbades.

Enligt Sylvia Sundell är händelsen polisanmäld och man vet ännu inte vem som ligger bakom attacken.

– Vi har åtgärdat problemet och har påbörjat arbetet på ett kontrollerat och säkert sätt. Händelsen utreds av polisen.

Har ni kunnat återgå till arbetet helt och hållet?

– Arbetet återupptogs successivt, och nu är vi helt igång igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.